HÍREK

2019-ben 25 éve már, hogy a PHARMINDEX szinonímája a megbízható és mindig aktuális gyógyszer-információs szolgáltatásoknak.

 

Az első PHARMINDEX Zsebkönyv egy nemzetközi médiavállalat és egy magyar kiadó együttműködésével jelent meg. Később a PHARMINDEX kiadója önállóan jelentette meg és fejlesztette gyógyszer-információs kiadványait és szolgáltatásait.

A PHARMINDEX nem lenne ennyire elismert elhivatott és nagytudású munkatársak közreműködése nélkül. Köszönet minden jelenlegi és volt munkatársnak, akik tudásukkal, szorgalmukkal hozzájárultak a fejlesztésekhez.

 

1998 és 2008 között a hivatalos alkalmazási előírások gyűjteményét tartalmazó PHARMINDEX Kompendium, ill. Gyógyszer Kompendium c. kiadványunk a gyógyszer-engedélyező hatóság, az akkori nevén Országos Gyógyszerészeti Intézet hivatalos kiadványa szerepét is betöltötte. 10 év alatt az engedélyezett és forgalomban levő gyógyszerek száma, az alkalmazási előírások terjedelme oly mértékben megnőtt, hogy nyomtatott formában már nem  fért bele egyetlen kötetbe. Mindemellett a számítógépek használata is egyre inkább a mindennapok részévé vált, az online technológia is sokat fejlődött, így létjogosultságot nyert e dokumentumok és az ebből származtatott döntéstámogató alkalmazások bevezetése, a Kompendium helyettesítése.

 

Szintén 1998 óta jelenik meg a PHARMINDEX adatbázis kiemelkedő kórházi informatikai rendszerekben, háziorvosi és gyógyszertári információs rendszerekben.

 

Már 2000-től megjelent a PHARMINDEX Plus számítógépen használható kiadása, 2010-ben először a kiadónk adott közre a PHARMINDEX Mobil okostelefon alkalmazás formájában leírásokat, árakat és felírási segédletet tartalmazó adatbázist Magyarországon. Azóta is ez az alkalmazás, illetve ennek folyamatosan továbbfejlesztett változata a legtöbb felhasználóval a leggyakrabban használt orvosszakmai alkalmazás.

 

2014-től a PHARMINDEX kiadója önálló, 100%-ban magyar hátterű vállalat.


Az elkövetkező 25 évben is célunk a hivatalos, mindig aktuális gyógyszer-információk összegyűjtése, rendszerezése, továbbfejlesztése és közreadása innovatív platformokon a legváltozatosabb felhasználói igények kiszolgálására.

Ehhez továbbra is kérünk felhasználóinktól támogatást és küldetésünk teljesítése érdekében folyamatos visszajelzéseket, javaslatokat!