ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

A jelen Általános Szerződési Feltételek – a továbbiakban: ÁSZF – a Vidal Next Kft., a PHARMINDEX kiadója – a továbbiakban: Eladó – és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatást igénybe vevő Ügyfél – a továbbiakban: Vevő – jogait és kötelezettségeit tartalmazza (a továbbiakban Eladó és Vevő együttesen: Szerződő Felek). Amennyiben Ön vásárlója, aktív felhasználója kíván lenni a Vidal Next Kft. webáruházának (a továbbiakban: PHARMINDEX weboldal és webáruház), tisztelettel kérjük, hogy figyelmesen olvassa el az alábbi Általános Szerződési Feltételeinket, és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben annak minden pontjával egyetért, és magára nézve kötelező érvényűnek fogadja el. Ez azért különösen fontos, mert a PHARMINDEX weboldal és webáruház nyújtotta szolgáltatások igénybe vételével Ön kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta a jelen Általános Szerződési Feltételeket és az ebben foglalt adatkezelési elveket, és ezek minden pontjával egyetért.

 

Ha a PHARMINDEX weboldal és webáruház működésével, megrendelési, fizetési, vagy szállítási folyamatával kapcsolatosan bárminemű kérdése vagy észrevétele merül fel, vagy hibásan adott meg rendelést vagy egyéb adatot, a megadott elérhetőségeinken munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

 

Az ÁSZF célja

 

Jelen Általános Szerződési Feltételeket társaságunk azon megfontolásból adta ki, hogy részletesen, és a Szerződő Felek számára megnyugtató módon szabályozza a PHARMINDEX weboldal és webáruház szolgáltatásaival és azok igénybevételével kapcsolatos feltételeket, a Szerződő Felek jogait, kötelezettségeit, és minden egyéb, a PHARMINDEX weboldal és webáruház működésével kapcsolatos lényeges körülményt.

 

Tájékoztató adatok

 

A PHARMINDEX weboldal és webáruház tulajdonosa: Vidal Next Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhely: 1196 Budapest, Jahn Ferenc u. 252.
Telephely: 1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 76.
Telefon: +36 1 476 8902
Fax: +36 1 476 8910
E-mail cím: ugyfelszolgalat@pharmindex.hu

 

Adószám: 14590621-2-43
Cégjegyzékszám: 01-09-910860
Cégjegyzéket vezeti: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Bankszámla szám: K&H Bank Zrt. 10400188-50526752-72771004

 

Általános Szerződés Feltételek hatálya

 

Jelen Általános Szerződési Feltételek Vevő által történő elfogadása a webáruház-szolgáltatás igénybevételének előfeltétele. A feltételek elfogadásának minősül, ha a Vevő vásárol bejelentkezve vagy bejelentkezés nélkül.

 

A Eladó semmilyen formában nem vállal felelősséget a Vevő által megadott hibás adatokból eredő téves teljesítésért. A név, cím, telefon és e-mail mezőket minden esetben ki kell tölteni, e nélkül a rendszer a rendelést nem tudja elfogadni. A PHARMINDEX Fiók azonosítók megadásával adataihoz bármikor hozzáférhet és módosíthatja azokat. A kiállított számlán található adatok utólag nem változtathatóak.

 

Eladó fenntartja a jogot, hogy az Általános Szerződési Feltételeket részben vagy egészben bármikor módosíthatja. Az Általános Szerződési Feltételek és annak mindenkori módosítása a közzétételkor lép hatályba és mindaddig hatályban maradnak, amíg a webáruház-szolgáltató a webáruház-szolgáltatást biztosítja.

 

Regisztráció

 

A PHARMINDEX weboldalon és webáruházban PHARMINDEX Fiókkal belépett vagy vendég felhasználók vásárolhatnak. A PHARMINDEX Fiók regisztráció és a hozzá kapcsolódó adatszolgáltatás önkéntes.

 

A PHARMINDEX weboldalon és webáruházban megadott adatok tárolását és archiválását a Vidal Next Kft. végzi, aki vállalta az adatok bizalmas kezelését, azokat a fennálló jogviszony alapján harmadik félnek nem adja ki, és szerverein biztonságosan tárolja.

 

A szolgáltatás igénybevételéhez az Eladó a következő adatokat rögzíti a Vevőről: név, jelszó, elektronikus levelezési cím, telefonszám, számlázási név és cím, szállítási név és cím, megrendelt termékek vagy szolgáltatások adatai.

 

Megrendelés

 

A PHARMINDEX weboldalon és webáruházban való böngészéshez, a szöveges tartalmak vagy a termékek megtekintéséhez és kosárba helyezéséhez nem szükséges belépés.

 

A PHARMINDEX weboldalon és webáruházban a termék mellett megjelentetett árak nettó árak, melyek mellett egyértelműen szerepel, hogy ehhez még az esedékes ÁFA összege hozzáadódik. Az árak egy darab termékre vonatkoznak.

 

A Vásárló folyamatosan figyelemmel kísérheti kosarának részletes tartalmát és annak aktuális értékét. Minden termék, amit betett a kosarába addig marad ott, amíg ki nem törli belőle, vagy meg nem rendeli. Kosara tartalmát bármikor ellenőrizheti, módosíthatja, vagy megrendelheti.

 

Kosara tartalmának ellenőrzése után, megrendeléshez kattintson a “Tovább a pénztárhoz” gombra. A rendeléshez szükséges további adatok:

 

 • számlázási név,
 • számlázási cím,
 • szállítási név, ha nem azonos a számlázási névvel,
 • szállítási cím, ha különbözik a számlázási címtől.
 • e-mail cím
 • telefonszám

 

A rendszer a szállítási költséget – amennyiben felmerül – automatikusan hozzászámolja a rendelés összegéhez.

 

Vevő a rendelés tényéről minden esetben visszaigazolást kap a PHARMINDEX weboldal és webáruháztól e-mailben.
A visszaigazolás csak a rendelés megérkezését jelenti, az adatok tájékoztató jellegűek, az átmeneti készlethiányból, vagy rendszerhibából eredő esetleges teljesíthetetlenség jogát Eladó fenntartja. Ilyen nem várt esetben Eladó 48 órán belül tájékoztatást küld a Vevő részére.

 

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

 

Fizetési feltételek

 

A termék vételára a kiválasztott áru mellett feltüntetett ár, magyar forintban (Ft) értendő nettó ár, azaz az Általános Forgalmi Adót (ÁFA) nem tartalmazza. A fizetendő összegnél már a bruttó árat tüntetjük fel.

 

A számlát minden esetben az Eladó állítja ki. Abban az esetben, ha a Vevő postázandó terméket rendel, a számla az áru vételárán felül a szállítási költséget is tartalmazza.

 

Az Eladó a vétel tárgyát képező termék tekintetében tulajdonjogát mindaddig fenntartja, amíg Vevő a termék teljes vételárát megfizeti.

 

A vételár kiegyenlítésére az alábbi fizetési módokon van lehetőség:

 

 • banki átutalással (előre fizetés esetén)

 

Eladó belföldön használatos banki adatai:
Név: Vidal Next Kft.
Bank: K&H Bank Zrt. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
Bankszámlaszám: 10400188-50526752-72771004
IBAN: HU61 1040 0188 5052 6752 7277 1004
SWIFT: OKHBHUHB

 

 • csekkes fizetéssel

 

Amennyiben vevő ezt az opciót választja, a csekkes befizetéshez nyomtatványt küldünk, melyen szerepeltetjük a fizetendő összeget és a fizetés beazonosításához szükséges azonosítót. Csekkes fizetés esetén a csekknyomtatvány, boríték, postázás, feldolgozás költségeinek fedezésére külön díjat számolhatunk fel.

 

 • bankkártyás fizetéssel

 

A PHARMINDEX weboldal és webáruház az OTP Mobil Kft. Simple Pay bankfüggetlen fizetési megoldását használja. A Vevő bankkártya adatait a weboldal és webáruház üzemeltetője nem ismeri meg, így nem tárolja.


Vevő tudomásul veszi, hogy a Vidal Next Kft. adatkezelő által a PHARMINDEX weboldal és webáruház (www.pharmindex.hu) felhasználói adatbázisában tárolt vevői személyes adatok átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft. (1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.), mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: Vevő neve, címe, megrendelt termékek és szolgáltatások megnevezése, egységára, ÁFA összege, szállítási cím, Vevő e-mail címe, telefonszám, fizetendő összeg, rendelés dátuma, rendelés száma.


Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff

személyes átvétel esetén készpénzes fizetéssel (készpénzes fizetési lehetőséget csak 2019. december 31-ig biztosítunk).

 

Átvétel helye:
Vidal Next Kft. – PHARMINDEX®
1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 76.


nyitva tartás:
Hétfő – Péntek: 9:00 – 12:00 és 13:00 – 16:00
Szombat – Vasárnap: Zárva

 

Az Eladó fenntartja a weboldalon közzétett árak módosításának jogát azzal, hogy a változás a weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja, kivéve, ha adatbeviteli hiba miatt a weboldalon megadott vételár az eladási árlistában foglaltaktól eltér. Amennyiben az Eladó minden gondossága ellenére hibás ár kerül a PHARMINDEX weboldal és webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. rendszerhiba miatt megjelenő “0” Ft-os vagy “1” Ft-os árra, akkor az Eladó nem köteles a terméket hibás áron értékesíteni, hanem felajánlhatja a helyes áron történő vásárlást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

 

Szállítási feltételek

 

A szállítási költség postázandó termék megrendelése esetében automatikusan hozzáadódik a rendelési összeghez, amit a rendelés feladásakor feltüntetünk.

 

A teljes összeg beérkezését követő 3 munkanapon belül átadjuk szállításra a megrendelt termékeket.

 

Szállítási díjak:

1890 Ft/db

 

Az árak egy alkalommal történő szállítást foglalnak magukba Magyarország területén, és a kiszámlázott termékkel együtt tárgya az Általános Forgalmi Adónak (ÁFA), amely összeg a fenti szállítási költségekhez hozzáadódik.

 

Amennyiben a megrendelés teljesítése bármilyen okból akadályba ütközik, úgy a PHARMINDEX Ügyfélszolgálat haladéktalanul felveszi a kapcsolatot a Vevővel telefonon vagy e-mail útján a további egyeztetés érdekében.

 

Az esetleges szállítási késedelem, vagy a megrendelés teljes meghiúsulása esetén az Eladót kártérítési kötelezettség nem terheli.

 

Az interneten keresztül történő vásárlástól való elállás

 

Vevő jogosult a megrendelés után, de még a kiszállítást megelőző 24 órában a vásárlástól elállni. Ezen szándékát köteles e-mailben az ugyfelszolgalat@pharmindex.hu e-mail címen jelezni.

A Vevőnek 14 napig jogában áll a megrendelt terméket eredeti, sértetlen állapotban a számlával együtt haladéktalanul a Vidal Next Kft. részére visszajuttatni az alábbi címre: Vidal Next Kft. 1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 76.

 

Az elállásra nyitva álló 14 napos határidő attól a naptól kezdődik, amikor a Vevő a terméket átvette. A  visszaküldés költségei a Vevőt terhelik. Az elállásra vonatkozó igényét Vevő köteles e-mailben az ugyfelszolgalat@pharmindex.hu e-mail címre írásban jelezni. A PHARMINDEX weboldal és webáruház köteles az áru ellenértékét a csomag kézhezvételétől számítva 14 napon belül visszajuttatni a Vevőnek. A visszatérítés nem vonatkozik a termék visszajuttatási költségeire, melyeket a Vevőnek kell viselnie.

 

A Vidal Next Kft. mindaddig visszatarthatja a Vevőnek az elállás folytán visszajáró összeget, amíg a Vevő a terméket vissza nem szolgáltatta.

 

Amennyiben a visszaküldött áruról kiderül, hogy károsodott, és ez a károsodás a nem rendeltetésszerű használat miatt következett be, a termékben okozott értékcsökkenés megtérítését az Eladó követelheti a Vevőtől.

 

A Vevő elállási jogát a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet 29. § (1) bekezdésében foglalt esetekben nem gyakorolhatja.

 

Felelősség

 

A PHARMINDEX weboldalon és webáruházban történő vásárlás feltételezi a Vevő részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását. A felhasználó, illetve a Vevő tudomásul veszi, hogy a böngészéssel és a vásárlással kapcsolatos esetleges kockázatokat saját magának kell felmérnie, illetőleg magának kell gondoskodni a számítógépe biztonságos használatáról és az azon tárolt adatok védelméről.

 

A PHARMINDEX weboldal és webáruház nem felel a vis maiorból eredő, vagy egyéb, az irányításán kívül eső események okán bekövetkező károkért, ideértve, de nem kizárólagosan a

 

 • a weboldal használatából, vagy üzemzavarából,
 • az adatok bárki által történő megváltoztatásából,
 • az információtovábbítási késedelemből adódó,
 • vírusok okozta szoftverhibából, internetes hálózat hibájából, egyéb technikai jellegű hibából eredő,
 • vonal, vagy rendszerhibából adódó károkért.

 

Az e-mailben történő visszaigazolás kézbesítésének hiányát okozhatja hibásan megadott e-mail cím, vagy a postafiókhoz tartozó tárhely esetleges telítettsége.

 

Adatvédelem

 

Adatkezelési tájékoztatónkat itt találja: Adatkezelési tájékoztató.

 

Jogi Nyilatkozat

 

Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a honlapunkon megjelenő adatok, dokumentumok, információk, képek, ábrák, írások, és grafikák, illetve a honlap Ön képernyőjén megjelenő kialakítása a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény, illetve a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezései értelmében védelem alatt állnak.

Az megrendelés leadásával a Vevő elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.

 

(Utolsó frissítés: 2022. szeptember 27.)